Nieuw album bijna klaar

In januari 2017 ging D-licious Vocals met elkaar om de keukentafel zitten om het maken van een nieuw album te bespreken. Na de CD “Forgotten treasures”, waarop de nadruk vooral ligt op wat minder in het geheugen liggende songs van grote artiesten, werd als nieuwe insteek voor het volgende album gekozen grote hits, met grootse arrangementen en veel technische poespas als het ware “uit te kleden” en terug te brengen naar hoe ze misschien ooit geschreven werden: zittend aan de piano of met een gitaar op schoot. Blijven zulke hits dan muzikaal overeind, als je ze uitvoert met 3 stemmen en 1 gitaar? Een leuke uitdaging! De eerste wish-list bevatte minstens 50 hits die de groep graag wilde aanpakken, maar zoals dat gaat: schrijven is schrappen. Uiteindelijk bleven 11 songs over; inderdaad een aantal van die grote producties, maar ook een paar bijna esoterische songs, die oorspronkelijk als “kleine” liedjes uitgebracht zijn en die de groep juist iets meer “aangekleed” heeft door de meerstemmige arrangementen.

Het stond buiten kijf dat er ook weer een aantal eigen stukken op de CD zou komen, dus naast het maken van de arrangementen werd er ook geschreven. De eigen stukken zijn dit keer minder solistisch van insteek, maar veel meer gericht op de groep als geheel.

In oktober 2017 is gestart met de opnames en momenteel wordt de laatste hand aan de CD gelegd. De titel van het album is “Uncovered”, waarmee verwezen wordt naar het “uitkleden” van de songs.

Share:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

(C) D-licious Vocals